Senior Credit Risk Officer

Voor onze opdrachtgever, een internationale financiële instelling in Amsterdam, zijn wij per direct op zoek naar een Senior Credit Risk Officer.
In deze functie treed je direct in dienst bij de organisatie en maak je deel uit van het credit risk team.

Over de functie

Binnen deze organisatie zijn krediet producten één van de belangrijkste onderdelen in het aanbod. Als Credit Risk Officer speel je een belangrijke rol in het identificeren en mitigeren van risico’s met betrekking tot deze producten. Vanuit jouw rol binnen het risk department geef je onafhankelijk advies over mogelijke risico’s bij acceptatie van kredietaanvragen. In nauw contact met de eerste lijn daag je hen uit om structuren en risico’s goed in kaart te brengen.
Aanvragen worden beoordeeld in algemene overeenstemming met de strategie, portfolio fit en risk appetite. Als Senior treed je daarnaast op als laatste controle voordat een aanvraag wordt goedgekeurd, en beoordeel je documentatie op  volledigheid en onderbouwing.

Omdat je in deze rol de business zult ondersteunen en uitdagen, beschik jij over zowel risk vaardigheden als commerciële vaardigheden. Je begrijpt de producten en kunt een goede afweging maken tussen belangen en risico’s.
Regelmatig zul je meegaan op klantbezoek, daarbij heb je een actieve rol in het gesprek, door het stellen van relevante vragen. Je bent hierdoor in staat om een onafhankelijk beeld te vormen van de klant.

Wat ga je doen?

 • Risicobeoordeling op kredietaanvragen
 • Ten behoeve van open communciatie en een effectieve samenwerking met de business onderhoud jij goede werkrelaties door het geven van feedback, en jouw expertise als onafhankelijk specialist toe te passen
 • Deelname aan intern overleg en projectgroepen, waar nodig vertegenwoordig je hierbij de afdeling riskmanagement. Op verzoek van het hoofd riskmanagement ondersteun je daarnaast andere afdelingen wanneer dat gewenst is.
 • Proactieve identificatie van signalen op klant- en portfolio niveau
 • Deelname aan het jaarlijks AML/CFT trainingsprogramma, plus andere (verplichte) trainingsprogramma’s omtrent risk awareness, KYC, AML, etc.
 • Rapporteren van ongewenst gedrag volgens de richtlijnen van de organisatie
 • Het leveren van input voor strategie en ontwikkeling binnen de eigen expertise
 • Het behalen van doelstellingen, deze worden opgesteld in samenwerking met het hoofd riskmanagement
 • Ondersteunen bij de implementatie van nieuwe regelgeving, procedures of projecten

Wat kun je?

Om in aanmerking te komen voor deze functie herken jij jezelf in het volgende profiel:

 • In het bezit van een bachelor of master diploma
 • Tenminste 5-10 jaar relevante werkervaring in de financiële sector
 • Gedegen kennis van bancaire producten, beleid en procedures
 • Ervaring als analist in Commidity Finance of Shipping Finance/Asset Based Finance is een must
 • Commerciële ervaring in Commdity Finance en/of Shipping Finance is dat een plus
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift
 • Sterke analytische vaardigheden

De ideale collega is iemand die pragmatisch en pro-actief is. Jij wacht niet af tot je iets wordt toegewezen maar stroopt je mouwen op en voorziet jezelf van de juiste informatie, signaleert kansen voor verbetering en neemt verantwoordelijkheid voor je output. Je kunt goed werken in een klein team specialisten, maar weet daarnaast goed je weg te vinden naar de eerste lijn. Ook onder druk lever jij binnen de deadlines. Als onafhankelijk specialist houd je een open vizier. Door jouw prettige manier van communiceren weet je altijd de juiste toon te slaan wanneer je spreekt met verschillende stakeholders. Hierdoor weet je mensen te laten meebewegen en weerstand te voorkomen of uit de weg te nemen.

Interesse?

Neem bij interesse of vragen contact op met:

ID Risk and Compliance Professionals
Contactpersoon: Wendy Miltenburg – Recruitment Consultant
E: wm@idprofessionals.nl
M: (06) 5207 0894

 

Over ID Risk & Compliance Professionals

ID Risk & Compliance Professionals is een expert op het gebied van Risk en Compliance. Vanuit onze eigen achtergrond in het vakgebied zijn we een professionele gesprekspartner, voor zowel opdrachtgever als professional. Door onze inhoudelijke kennis en uitgebreide netwerk zijn we in staat ontwikkelingen in het vakgebied goed te volgen en bieden we maatwerk met een persoonlijke benadering. Wij geloven, en investeren, in het bouwen van lange termijn relaties. Daarom willen wij weten waar je nu in jouw carrière staan en waar je naar toe wilt. Wij willen weten welke wensen je hebt, waarin je excelleert en wat je belangrijk vindt. Wij willen weten wat jouw “ID” is!